Juletradisjonane står sterkt i Noreg, og dei fleste held seg til den same julemenyen år etter år. Menyen varierer likevel sterkt frå landsdel til landsdel. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / NPK

Slik er julemenyen til nordmenn på julaftan

Jula er sterkt prega av tradisjonar, noko som også blir spegla på julemenyen i norske heimar. Nærare halvparten av nordmenn et svineribbe på julaftan.

Publisert

Det kjem fram i ei fersk undersøking gjord av Yougov på oppdrag frå Matprat – kommunikasjonskonseptet til Opplysningskontoret for egg og kjøt.

I undersøkinga svarte 47 prosent at dei åt svineribbe som hovudrett på julaftan i fjor. 38 prosent svarte pinnekjøt, medan 7 prosent svarte kalkun. 3 prosent åt vegetarmat som hovudrett, medan det same talet òg gjeld for lutefisk og torsk.

Riskrem er framleis den store dessertfavoritten til nordmenn i jula, og 37 prosent svarer at dei har riskrem som juledesserten. Deretter følgjer moltekrem og karamellpudding, med høvesvis 17 og 10 prosent.

Vel korleis du vil lesa oss!

5 veker - 5 kr

Deretter 189 per månad

Inga binding

KJØP

Sjå fleire tilbod her


Sjå meir

Powered by Labrador CMS