– Å sjå haugen med flatbrød vekse, gir like mykje meistringskjensle som å lukkast med ei krevjande oppgåve, meiner Aaste Kveseth. Her har ho ein solid stabel med potetflatbrød.Foto frå boka: Tove Breistein

Langreiste leivar – takkebakst frå ulike verdshjørne

Lefser, lomper, sveler og flatbrød frå Noreg har mange slektningar ute i den store verda. Vi har høyrt om tortilla frå Mexico og crêpes frå Frankrike, men somalisk canjeero, eritreisk injera, russisk blinis og indisk chapati er kanskje meir framandt. Fellesnemnaren er likevel takkebakst.

Publisert Sist oppdatert

– Bakst laga på takke og i panne blir ikkje bakt, men steikt på undervarme. Baksten må derfor vere ganske tynn og flat for å bli gjennomsteikt. Dette er ein gammal metode med røter langt tilbake i tid – og slett ikkje noko særnorsk, forklarar kulturjournalist og forfattar Aaste Kveseth.

Variasjonsrikdom

No vil ho at fleire av oss skal gi oss i kast med takkebaksten – ein hobby som ho elskar å bruke tid på og som ho håpar fleire får lyst til å drive med for å halde den gamle baksteteknikken i hevd og unngå at oppskriftene etter bestemødrene eller oldemødrene våre går i gløymeboka.

Vel korleis du vil lesa oss!

5 veker - 5 kr

Deretter 189 per månad

Inga binding

KJØP

Sjå fleire tilbod her


Sjå meir

Powered by Labrador CMS